מזונות לא בריאים

מזונות לא בריאים שכדאי להימנע מהם בדיאטה ובכלל 

כמה כיף זה להתפנק על אוכל טוב וטעים שמישהו אחר הכין עבורנו? 

אני יודעת שבעידן המודרני קצת קשה לכולנו להימנע ממזונות שיוצרו עבורנו, במפעל או במסעדה – ולמה בעצם שנוותר? זה חוסך לנו זמן ומאמץ.  יחד עם זאת חשוב מאד לשים לב מה מכילים אותם מזונות שאנו צורכים או רוכשים. 

 

באופן עקרוני, ככל שהמזון מעובד או מתועש יותר, כך הוא מומלץ פחות. אני נוהגת תמיד לבחון את רשימת המרכיבים בכל מוצר שאני שוקלת לרכוש (כיום, גם אם אתם מזמינים בוצרים באופן מקוון, ניתן לראות את רשימת הרכיבים של כל מוצר). 

 

כלל האצבע שלי, אשר אני ממליצה גם לכם לאמץ, הוא לבדוק את רשימת הרכיבים של מוצרים ארוזים שאתם קונים. אם מוצר מכיל יותר מאשר 5-6 רכיבים ואני רואה שאת מרביתם אני לא מזהה – זהו מוצר שאני אשתדל לא לצרוך, גם אם לכאורה מדובר במוצר שממותג כבריאותי, דוגמת חטיף גרנולה או דגני בוקר וכדומה. 

 

גם מוצרים עתירים בשומן או במלח (חפשו את סימון הנתרן) או בסוכר (שברוב המקרים מסתתר במוצרים רבים תחת כל מיני שמות נרדפים) – אני מעדיפה להשאיר על המדף ולא לצרוך, אלו לרוב מזונות לא בריאים. ההמלצה שלי היא להיצמד למוצרים שמבוססים כמה שיותר על חומרי גלם בריאים ופשוטים כמו ירקות, קטניות, דגנים וכדומה ולהתרחק ממזונות מעובדים. 

 

סוגי מזונות מעובדים 

מהו אוכל מעובד? מדובר במוצרי מזון שעוברים תהליך תעשייתי אשר מטרתו לשפר את טעמם, את המרקם שלהם וגם את חיי המדף. אוכל תעשייתי, ואני קוראת לו כך מכיוון שהוא מיוצר במפעל ולא במטבח הביתי, יכול לכלול מגוון עצום של מזונות – חלקם כאלו שטבעונים מראש לא צורכים כגון בשרים מעובדים או מוצרי חלב למיניהם, חלקם כאלו המיועדים לצמחונים או לטבעונים, כמו מוצרים של תחליפי בשר או תחליפי גבינה. 

 

אוכל מעובד מה רע בו 

אני אתחיל דווקא ממה טוב בו – הוא בדרך כלל טעים, מהיר הכנה ונשמר לאורך זמן. אבל את אלו משיגים עם תג מחיר מאד כבד. מזונות מעובדים נוטים להיות עמוסים לעייפה בתוספים מלאכותיים הכוללים חומרי טעם, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרים מתחלבים, חומרים מייצבים, חומרים מעכבי חמצון… רשימה ארוכה של חומרים. כל ה״חומרים״ הללו הם שמות כיסוי לכימיקלים מזיקים שעלולים להיות מסוכנים במקרים של צריכה מוגברת ולהפריע לתפקודו התקין של גופנו. 

 

מה מעכב ירידה במשקל? 

כדי להבין מה מעכב ירידה במשקל, אני רוצה לרגע לכוון אתכם לכיוון ההפוך – מה גורם לנו לעלות במשקל? אפשר לסכם בפשטות שמדובר בסך הכל באיזון – איזון בין כמה קלוריות צורכים לבין כמה צריכים. כל אחד ואחת מכם פעיל בצורה ואופן שונים וכל אחד ואחת צורכים כמות שונה של קלוריות, שהן מקור האנרגיה, או הדלק, של גופנו. אם נצרוך כמות קלוריות קרובה למה שאנו משקיעים לתפקוד היומי שלנו, נשמור על משקל תקין. אם נצרוך פחות מדי אנו נגרום לגופנו לחפש מקורות אנרגיה והוא ישתמש בכל מה שיש לו ונגיע לתת-משקל. מן הצד השני, אם נצרוך יותר מדי קלוריות, הגוף שלנו יאגור אותן (בדרך כלל בצורת שומן) ואנו נעלה במשקל. חשבון פשוט. 

 

מה אסור לאכול בדיאטה? 

אם אנו רוצים לשמור על משקל תקין או להוריד במשקל שלנו בצורה מבוקרת ובריאה, אנחנו צריכים להימנע ממזונות עתירי קלוריות. אני ממליצה מאד, בדיאטה ובכלל, להימנע ממזון מעובד וזאת מכיוון שהוא עתיר בכל אותם דברים לא בריאים שמניתי אבל בעיקר כיוון שהוא מלא בשומנים ובסוכר שהם פצצות קלוריות וגם בנתרן שגורם לגופנו לאגור נוזלים. מה לא לאכול בדיאטה? מוצרים המבוססים על קמח לבן, מוצרים מעובדים, סוכרים, משקאות ממותקים וכדומה. 

 

מה כדאי לאכול בדיאטה? 

כל מה שאינו נכלל ברשימת ״מה לא לאכול״, כלומר, מזון לא מעובד, מזון שאינו עתיר שומנים, סוכרים או נתרן. למעשה, בדיאטה כל התלבטות בין מזון מעובד ומזון טבעי צריכה להסתיים בהעדפת האפשרות הטבעית. אני טוענת שמה שמכינים לבד בבית הוא הבריא ביותר וכך גם יודעים בדיוק מה יש בפנים. מה לא מומלץ לאכול בדיאטה?  מזון קנוי. 

 

אני מאד ממליצה ללמוד ולהכיר קצת את מוצרי המזון שאתם רוכשים. אני יודעת שיש עבודה וילדים ורוצים בסוף היום רגע לנשום, אבל מזון בריא זו השקעה לטווח ארוך ותזונה בריאה היא ערובה טובה לחיים בריאים. כמובן שזה בא ביחד עם פעילות גופנית ושמירה על בריאות באופן כללי. 

 

אם אתם מוצאים עצמכם בתהליך של דיאטה מה לאכול ומה לא זו שאלה של החלטה, כפי שכבר הבנתם אני ממליצה להימנע ממוצרי מזון מתועשים ומעובדים ועתירי חומרים משמרים, סוכרים ונתרן שיצאו ממפעל, בין אם אתם כרגע משקיעים בירידה במשקל ובין אם אתם פשוט מעוניינים בתזונה בריאה כשגרה. לשיטתי, כמה שפחות קנוי ומעובד יותר טוב, אני בעד להכין בעצמנו, ולהתבסס על חומרי גלם מן הטבע. 

 

אם אתם רוצים לקבל רעיונות נוספים, אני מזמינה אתכם להקליק כאן ולבקר בעמוד המתכונים בבלוג שלי בו תוכלו לבחור מבין מגוון המתכונים המפנקים שלי. אני מקווה שהצלחתי לעשות לכם מעט יותר סדר בנושא וכן – בישול טבעוני הוא בהחלט שמח..

 

סלט כרוב תרד תפוז
קציצות עדשים מונבטות ברוטב פטריות

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן