מרק תירס מעולה וקל הכנה, עם תוספת של עדשים כתומות כדי לחזק בויטמינים, ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים
המצרכים:
2 ליטר מים
3 כוסות גרגרי תירס (טרי, קפוא או משומר)
1/2 כוס עדשים כתומות חצויות
2-3 כפות רוטב סויה
1/4 כרוב לבן קטן פרוס לרצועות
1/3 חבילה אטריות אורז עבות
לקישוט: בצל ירוק
להכנה:
שוטפים ומסננים את העדשים ומניחים בסיר.
מוסיפים את המים והתירס ומבשלים יחד כ 15-20 דקות עד שהעדשים נמסות.
מתבלים ברוטב סויה.
בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק בפולסים עד שחלק מהתירס מרוסק וחלק נשאר שלם.
אם אין בלנדר מוט, אפשר להעביר מחצית מהמרק לבלנדר או מעבד מזון, לרסק ולהחזיר לסיר.
מוסיפים את אטריות האורז והכרוב לעוד כ 7 דקות בישול.
אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מים,
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ לקישוט
יצא מעולה.
הכנתי יחד עם הבנות. הן עפו על זה 🙂
עשינו סדנת שישי בישול יחד במטבח. הכנו גם את פשטידת התירס. עדיין לא טעמנו…
איזה יופי! שמחה ממש לשמוע