זהו סלט חגיגי ויפייפה המתאים תמיד אבל הכנתי אותו במיוחד לראש השנה. הקינואה היא מזון על ועשירה בחלבון מלא ושפע ערכים תזונתיים חשובים מאד, הרימון עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, המון וויטמין C וגם חומצה פולית ואשלגן . וחוץ מזה שהוא ממש טעים.
המצרכים
1 כוס קינואה צבעונית
1.5 כוסות מים
1 רימון מפורק לגרעינים
1 כוס אגוזי מלך (או אחרים שאוהבים) קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה
3 ענפי נענע – עלים בלבד
3 גבעולי בצל ירוק
שמן זית, לימון מלח פלפל – בהתאם לטעם
אופן ההכנה:
מבשלים קינואה במים כ 15 דקות עד שכל הנוזלים נספגו.
מצננים ,מפוררים בעזרת מזלג ומעבירים לקערת הגשה.
קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה יחד עם מחצית מהאגוזים וגרעיני הרימון.
מתבלים במיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מקשטים באגוזים ורימונים ומגישים.