ספאנאקוריזו – ריזוטו יווני עם תרד ושמיר

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

עם הילדים

ללא גלוטן

עד 5 רכיבים

את התבשיל הזה טעמתי לראשונה בחופשה ברודוס, הוא חם, עשיר ומנחם, הזכיר לי ריזוטו אבל עם טעמים ים תיכוניים של תרד ושמיר. היה מצויין אז חזרתי הבייתה לשחזר.

המצרכים:

1 כוס אורז עגול (אני מעדיפה להשתמש באורז ארבוריו שמתאים מאד לריזוטו )

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים או משומרים)

5-6 כוסות ציר ירקות או מים (פטנט לציר ירקות בהמשך)

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים

2 גבעולי שמיר שטופים וקצוצים (ללא החלק העבה)

1.5 כפות שמן זית

מלח ופלפל עפ”י הטעם

לקישוט: בצל ירוק קצוץ/פטרוזיליה קצוצה/ שבבי שמרי בירה.

 

לעבודה:

בסיר כבד, מחממים מעט את השמן, מטגנים קלות את הבצל עד שנהייה שקוף, מוסיפים את התרד והשום וממשיכים לטגן עד שהתרד מתחיל להתרכך, מוסיפים את האורז  וגרגרי החומוס ומערבבים עד שמצופים בשמן, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים, כל פעם מצקת ומערבבים בעדינות.

האורז מתבשל באיטיות כשכל פעם מוסיפים נוזלים.

הבישול אורך כ 30-40 דקות. מתקבל תבשיל דייסיתי, עשיר וטעים מאד.

לקראת סיום הבישול מוסיפים את השמיר הקצוץ.

כשהאורז מוכן  טועמים ומתקנים תיבול.

מכבים את האש ומכסים לכ-5 דקות לפני ההגשה.

מגישים בעיטור של פטרוזיליה קצוצה/ בצל ירוק קצוץ/ שבבי שקדים

 

בתיאבון

הטיפ של עדי:

טיפ להכנת ציר ירקות:

מכירים את המתכונים האלה שמתחילים ב: “הוספי כוס ציר ירקות…” אנחנו נתקלים במתכון כזה ומחליטים לוותר על המנה. אז הנה הפטנט שלי להכנת ציר ירקות מצויין:

כל פעם שאני מבשלת משהו, אני שוטפת את הירקות לפני העבודה, ואז אני אוספת את כל הקליפות ה”צ’ופציקים” והגבעולים, שומרת את כולם בשקית רב פעמית בפריזר, כשהשקית מתמלאית, אני שופכת את תכולתה לסיר גדול עם הרבה הרבה מים ומבשלת כחצי שעה, עד שכל הקליפות מבושלות.

מסירה מהאש ומצננת מעט, מסננת את הנוזלים מכל השאריות והעלים ומעבירה למגש של קוביות קרח גדולות ומעבירים לפריזר.

כך יש לי כל הזמן בשליפה ציר ירקות מוכן לשימוש.

הנה לינק לרכישת מגש סיליקון מגניב ונוח לשימוש עם קוביות גדולות במיוחד

Finnhomy Ice Cube Trays

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן