זה מתכון נהדר לעוגה טבעונית טעימה ומהירה שאפשר להכין כל פעם בטעם אחר. שימו לב להמלצות לגיוונים בסוף המתכון.
המצרכים:
(לתבנית אינגליש קייק)
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי)
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.
מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר, קקאו, קינמון וכו'.
גיוונים לעוגה:
לעוגת קינמון: יש להוסיף לבלילה 1 – 1/2 כפית קינמון טחון
לעוגת קפה: יש להוסיף לבלילה 2 כפות אספרסו
לעוגת תפוז-הל: יש להחליף חלק מהחלב במיץ תפוזים להוסיף לבלילה 1/4 כפית הל טחון וכף גרידת תפוז
לעוגת לימון: יש להוסיף לבלילה 1 כפית גרידת לימון
לעוגת תפוחים: מוסיפים לבלילה לאחר שהיא מוכנה 2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות.
לעוגת טו בשבט: יש להוסיף לבלילה לאחר שמוכנה 1 כוס תערובת של אגוזים ופירות יבשים קצוצים
עדידוש אין כמוך!!!
אלופה
עוגה מעולה
כל כך קלה וטעימה מאוד
הוספתי לבלילה קינמון
העוגה התחסלה
במהירות !
תודה רבה על מתכון מעולה !
שנכנס לרשימת המתכונים הקבועים בביתנו.
תודה רבה גנית יקירה, שמחה מאד שנהניתם