את עוגיות השוקולד צ’יפס האלו כל אחד יכול להכין בקלי קלות, והן ממש טעימות. אפשר לגוון עם אגוזים, פירות יבשים ועוד.
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין או חיטה לבן (או 1.5 כוסות קמח מלא)
3/4 כוס סוכר חום (אל תחליפו את הסוכר בממתיק אחר, הוא מספק פריכות לעוגיות)
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2-1/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל או רום
100 גרם פצפוצי שוקולד מריר או טבלת שוקולד קצוץ מריר
אם רוצים אפשר לגוון עם אגוזים, צימוקים, שקדים וכו'.
מכינים בצ'יק צ'ק:
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר).
מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד או האגוזים ומערבבים מעט.
מניחים נייר אפייה על תבנית.
אוספים כפית מהתערובת ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור מניחים על התבנית ומועכים טיפה.
אם השתמשתם בקמח לבן, העוגיות מתפשטות לצדדים לכן כדאי לרווח בינהן על התבנית.
אופים 15 דקות, ומקבלים עוגיות רכות מעט. הן יתקשו לאחר האפיה ויהיו רכות מבפנים ופריכות בחוץ.
מצננים מחוץ לתנור ומעבירים לקופסא סגורה לאחר שהתקררו לחלוטין.