Menu

עוגת שזיפים קיצית בחושה

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

עם הילדים

זה מתכון נהדר לעוגה טבעונית טעימה ומהירה, עוגה פשוטה להכנה וטעימה במיוחד.
אפשר להחליף את הפירות בכל פרי אחר שאוהבים ולגוון. אני השתמשתי בתבנית פאי וקיבלתי עוגה נמוכה ויפייפיה.

המצרכים:

(לתבנית פאי נמוכה או 2 תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי)
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)

2 בננות קטנות מעוכות במזלג

 

לפירות:

1 קילו שזיפים שטופים, מגולענים וחתוכים לרבעים.

2 כפות סוכר/כף מייפל

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים תבנית, מעבירים את התערובת ומשטחים

 

מכינים את הפירות:

מבשלים את הפירות החתוכים עם הסוכר במידת הצורך מוסיפים מעט מים

כשהשזיפים מבושלים מפזרים אותם מעל הבצק.

 ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.

מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר,

 

 בתיאבון

 

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן