קארי ירקות וטופו תאילנדי

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

זה תבשיל חרפרף נהדר הכולל ירקות וטופו ובתוספת אורז מהווה מנה נהדרת של חלבון שלם (מלא) זו הפכה להיות מנה אהובה מאד, בקרב המשפחה ומשתתפי הסדנאות שלי. מי שפחות אוהב חריפות יכול לצמצם את כמות הקארי או להשתמש בקארי צהוב שהוא חריף פחות.

1 בטטה בינונית

חתיכת דלעת קטנה

חבילת טופו קשה (300 גר')

1 פחית קרם קוקוס 17% ומעלה

2 גזרים

כרובית קטנה

חציל

1 בצל

1/2 כף או יותר ממרח קארי אדום תאילנדי (למי שרגיש לחריף אפשר לצמצם את הכמות או להשתמש בקארי צהוב)

מעט שמן צמחי

מעט קורנפלור (אופציונלי)

מלח לפי הטעם

 

לעבודה:

מקלפים וחותכים את הבטטה והדלעת לקוביות בינוניות, מניחים בסיר קטן עם מים כמעט עד לגובה הירקות, מכסים במכסה ומבשלים עד שמתרככים.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הבטטה והדלעת לקרם אחיד.

בנתיים, חותכים את הטופו והירקות לקוביות בינוניות.

בסיר אחר, מחממים כף שמן, מוסיפים קארי אדום ומערבבים היטב, מוסיפיםבהדרגה מעט קרם קוקוס ומערבבים עד שכל הקארי נטמע בקרם ומתקבל קרם חלק ודליל.

מוסיפים לרוטב את הירקות והטופו, ומים עד לכיסוי הירקות.

מערבבים ומבשלים עד שהירקות מתרככים כ -20-15  דקות.

מוסיפים את הבטטה והדלעת שריסקנו בנפרד.

במידה והרוטב דליל מידי אפשר להסמיך אותו בעזרת כפית קורנפלור מדוללת במים.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם אורז לבן (רצוי תאילנדי).

צילום: רויטל ברוך

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן