קיש בצלים מקורמלים

שעון

60 דקות

קיש חגיגי וטעים במיוחד עם בצק פריך ומלית רכה ועשירה.בגרסה זו השתמשתי במגוון סוגי בצלים, אפשר בהחלט להשתמש רק בסוג אחד ולקבל קיש בצל או פשטידת כרישה טבעונית.

 (בתבנית טארט בקוטר 26 סמ’)

לבצק:

2.5-3 כוסות קמח כוסמין (בהדרגה) (אפשר גם קמחים אחרים)

180 גר’ נטורינה* חתוכה לקוביות (¾ כוס) או  200 גר’ (¾ כוס) שמן

⅓ כוס מים קרים

1 כפית חומץ

½ כפית מלח

 

למלית:

1 בצל גדול

1-2 יח’ כרישה

1 יח’ שומר

1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים מושרים במים למס’ שעות

1/2 פחית (200 גר’) קרם קוקוס 17% או שמנת סויה/אורז

3 כפות קורנפלור מדוללות במעט מים

מלח (בערך כפית)

1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

 

לעבודה: 

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק רך מידי ומזג האויר חם, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שעה להתייצבות.

מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לקבלת עיגול שטוח ודק גדול מעט יותר מקוטר התבנית.

מעבירים את הבצק אל התבנית ומסירים עודפי בצק מהשוליים. מקבלים תבנית מצופה בבצק בתחתית ובשוליים.

מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, מניחים עליו נייר אפיה ומפזרים שכבה של גרגרי חומוס או שעועית יבשים שישמשו כמשקולת במהלך האפייה הראשונית וימנעו מהבצק לתפוח.

אופים בתנור שחומם מראש כ 10 דקות ב 180 מעלות, עד שהבצק מתייבש מעט.

מוציאים את התבנית, מצננים מעט ומסירים את נייר האפיה ואת הקטניות (אפשר לשמור אותם לשימוש חוזר).

 

בזמן האפייה מכינים את המלית:

פורסים את הבצל, הכרישה והשומר לחצאי פרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית או שמן קוקוס על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמשחימים מעט (זהירות לא לשרוף). מצננים.

מסננים את אגוזי הקשיו, מוסיפים להם 1/3 כוס מים טריים , מיץ לימון ומלח ומרסקים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת משחה אחידה (רצוי לעשות זאת בכלי צר וארוך או בבלנדר סגור כי זה משפריץ), אם יש צורך אפשר להוסיף עוד מעט מים כדי לעזור לריסוק.

מעבירים את קרם הקשיו אל המחבת עם הבצלים המקורמלים, מוסיפים קרם קוקוס, קורנפלור מדולל ומערבבים הכל יחד בעדינות מוסיפים מלח ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.

שופכים את המלית אל קלתית הבצק האפוי (לא לשכוח לשפוך  החוצה את החומוסים) ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .

מכיוון שכל תנור אופה קצת אחרת, אני ממליצה לבדוק לאחר  15 דקות האם הקלתית אפויה והמלית יציבה ולהחליט האם להמשיך לאפות.

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי כדי שהמלית תתייצב, רצוי להגיש רק לאחר שהמאפה שהה במקרר כמה שעות (אפשר כמובן לחמם לאחר הקירור).

גיוונים:

 אפשר לגוון ולהכין בדומה קישים עם ירקות אחרים: קישואים, כרובית, ברוקולי, פטריות ועוד.

תיהנו

 

* נטורינה היא מרגרינה חדשה העשויה משמן קוקוס והרבה יותר בריאה לשימוש ממרגרינה או חמאה רגילות, היא נמסה מאד מהר ומעניקה מרקם פריך לבצק.

* במתכון השתמשתי בקמח כוסמין לבן, אם אתם רוצים להשתמש בקמחים אחרים, בעיקר בקמחים מלאים, שימו לב שיתכן וידרשו לבצק יותר נוזלים.

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן