המצרכים:
3 בצלים גדולים קצוצים דק
2 קילו עגבניות בשלות (אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
4-5 שיני שום פרוסות
5-6 כפות רסק עגבניות
כ 1.5 ליטר מים (בהדרגה)
מלח, פלפל לפי הטעם
להכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית, כשהופך שקוף מוסיפים שיני שום פרוסות דק, לכמה שניות של טיגון משותף, ואז את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים יחד כמה דקות.
מוסיפים 5 כפות של רסק עגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים 1.5 ליטר מים.
מוסיפים כפית מלח, טיפה פלפל אם אוהבים, מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להתבשל.
לאחר 10 דקות בישול טועמים: במידה וחמוץ מוסיפים רבע כפית סוכר, אם חסר מלח או פלפל מוסיפים, אם סמיך מידי מוסיפים מים ואם דליל מידי מבשלים עוד כמה דקות ללא מכסה.
כשהרוטב מוכן וטעים, מניחים בצד לצינון.
אפשר לחלק למנות ולהקפיא לשעת הצורך.
בתיאבון.
