ארוחה טעימה ומלאה עם שפע של ירקות, קמחי הקטניות והטופו מספקים חלבון ושפע של ערכים תזונתיים חשובים.
המצרכים:
לרוטב
5-6 עגבניות בשלות
1 חציל קטן
1 בצל גדול
1 גמבה
2 כפות רסק עגבניות
2-3 שיני שום
פלפל חריף קטן/מעט צ'ילי (לאוהבי החריף)
מלח
פפריקה מתוקה
לגבעות
2 כפות קמח חומוס
2 כפות עדשים
½ כפית א.אפיה
½ כפית מלח
8 כפות מים – בהדרגה
1 חבילה 300 גר' טופו רך (משי)
1/3 כפית כורכום
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
לעבודה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בצד.
חותכים את הירקות האחרים לקוביות בינוניות, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הירקות לצריבה קלה, מוסיפים את העגבניות ונותנים להן להתבשל כדקה, מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים לכיסוי הירקות מערבבים עד לקבלת רוטב דליל.
לאחר כ 20 דקות בישול כשהירקות התרככו מוסיפים מלח, טיפה סוכר (עם הרוטב חמוץ), פלפל חריף או צ'ילי, טועמים ומתקנים תיבול.
לגבעות:
מערבבים את הקמחים עם מלח כורכום אבקת אפיה ומים בהדרגה עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
במעבד מזון או בלנדר מוט מרסקים את הטופו ומוסיפים את הבלילה, מערבבים עד לקבלת ממרח חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
כשהרוטב מסמיך, לוקחים כף מתערובת הטופו, ומניחים בזהירות על הרוטב, מניחים כך את כל התערובת בגבעות מסביב.
מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ 10 דקות.
שימו לב שהרוטב לא יתאדה מידי וישרף בתחתית, במידה והרוטב מתאדה יש להוסיף מים.
מסירים מהאש ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה, מגישים מיד עם לחם טרי
תיהנו