את המנה הזו הגישו לי באחת הטברנות ברודוס, היא חמה ומשביעה ומרגישה כאילו איזו מאמא יווניה הכינה אותה במטבח הקטן שלה.
אפשר לגוון ולהוסיף גם שעועית ירוקה או לבנה ולקבל תבשיל חומוס ושעועית.
המצרכים:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר קפואים או משומרים)
3 כוסות תרד טרי קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קצוצה דק
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
1/2 צרור שמיר קצוץ ללא גבעולים
מיץ מ 1-2 לימונים
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כוסות מים.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שאר המצרכים מלבד הנוזלים ומערבבים.
מוסיפים מים עד לכיסוי העלים ומחצית ממיץ הלימון, ומבשלים כ 40 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
במידת הצורך מוסיפים עוד לימון ומלח.
בתיאבון