את הקציצות האלו המצאתי כשקיבלתי מחברה שקית גדולה מלאה בקישואים יפים וטריים, אז ברגע שידכתי להם עשבי תיבול, לימון וכוסמת ירוקה שהייתה לי במקרה במקרר. זו מנה טבעונית מנצחת עשירה בערכים תזונתיים, הכוסמת הירוקה הרבה יותר עדינה מזאת החומה (שהיא בעצם קלויה) והיא ממש מזון על מלא בערכים תזונתיים חשובים.
המצרכים
1 כוס כוסמת ירוקה מושרה בהרבה מים למשך לילה
1/2 כוס שיבולת שועל שלמה או חצויה
4 קישואים בינוניים
1 בצל גדול
1 כוס עשבי תיבול שונים: שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, סלרי
עלים מ 5 גבעולי נענע (רק עלים)
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
איך מכינים
במעבד מזון מרסקים הכל יחד עד לקבלת מרקם רך ודביק מספיק ליצירת קציצות
אם הקציצה מתפרקת או המרקם דליל מידי, כנראה שהירקות מכילים כמות נוזלים גבוהה וזה בסדר, פשוט הוסיפו 2-3 כפות קמח חומוס או עדשים או שיבולת שועל, ערבבו בעדינות והכינו קציצות.
לטיגון חצי עמוק:
מחממים שמן בגובה 2-3 סמ' (או עובי של שתי אצבעות)
יוצרים קציצות בינוניות משטחים מעט, מחליקים בעדינות אל תוך השמן החם, מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה, מסירים ומעבירים לניר סופג.
אפיה:
יוצרים קציצות שמנמנות (אם הן דקות הן מתייבשות), מניחים בתבנית על נייר אפיה, משמנים היטב מכלמעלה ומהצדדים. אופים ב 180 מעלות כ 20-30 דקות עד שמתייצבות ומשחימות, כדי שיהיו עסיסיות הן צריכות להיות פריכות מבחוץ ו מעט רטובות מבפנים, מגישים מיד, או שמעבירים לקופסא אטומה כשהן עדיין חמות (כדי שהלחות תשמר).
אני הגשתי אותן עם יוגורט סויה מתובל בלימון, מלח ובצל ירוק.
בתיאבון
הטיפ של עדי
- כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת. כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.
- אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.
- אם הקציצה מתפרקת או המרקם דליל מידי, כנראה שהירקות מכילים כמות נוזלים גבוהה וזה בסדר – פשוט הוסיפו מעט קמח חומוס/עדשים או שיבולת שועל, ערבבו בעדינות והכל יסתדר.