בחושה קינמון שקדים

שעון

10 דקות הכנה + 35 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

רשימה 5 רכיבים

עד 8 רכיבים

עוגת קינמון שקדים בחושה היא הפתרון המושלם למתכון קל ומהיר להכנה בכל פעם שמתחשק משהו טעים לצד הקפה או התה. העוגה משלבת בין טעמי קינמון חמים לשקדים פריכים, והמרקם הרך והאוורירי שלה הופך כל ביס לחוויה מתוקה ומנחמת.
עם מתכון פשוט ומרכיבים זמינים, תוכלו ליהנות מהעוגה המפנקת הזו תוך זמן קצר, ולהפוך כל רגע של הפסקה למתוק במיוחד.

המצרכים:

(לתבנית אינגליש קייק)

2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי)
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

3-4 כפות שקדים פרוסים

אופציה: חופן שקדים לקישוט

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים מלבד השקדים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.

מוסיפים את השקדים ומערבבים שוב.
משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

אם רוצים אפשר לפזר לפני האפיה חופן שקדים פרוסים מלמעלה.
לאחר 30 דקות, נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5 דקות ולנסות שוב.

מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר אם רוצים.

 
הערות חשובות מאד:
  1. אבקת אפיה עובדת בחום ומתחילה לעבוד מיד לאחר הערבוב עם המצרכים הרטובים, לכן חשוב: לערבב ולשלוח לתנור מיד!
  2. זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור וסוג התבנית, לכן תמיד כדאי לבדוק עם קיסם לפני שמסיימים את האפיה.
רוצים לראות סרטון הכנה של העוגה?

מוזמנים כאן

 

הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי בתמונות

 בקבוצת הפייסבוק

באינסטגרם happyvegan.co.il

 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן