אלו פאראטה – לחם הודי במילוי תפוחי אדמה ובצל

שעון

30 דקות הכנה

עם הילדים

מאפה כיפי עם טעמים של ארצות רחוקות. 

אין צורך להתפיח את הבצק, הוא מוכן מיד ואת הפיתות האלו קולים בקלות ומהירות על מחבת ישה ומגישים מיד. הן נהדרות גם בטמפרטורת החדר, בפיקניק או בתור כריך מדליק.

לבצק:

2.5 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר כל קמח)

¾ כוס מים (בהדרגה לפי הצורך)

1 כפית מלח

2 כפות שמן

למלית:

2 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים

1 בצל גדול  מקולף וקצוץ קטן

1 כפית אבקת קארי הודי (אפשר יותר)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (אופציה)

שמן למריחה על הלחמים

מניחים בקערה קמח, מייצרים במרכז גומה ומוסיפים מלח, שמן ומים. מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי.

עוטפים ומשאירים לנוח ל- 30 דקות בטמפרטורת חדר.

מועכים את תפוחי האדמה לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים.

מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים תבלינים לקליה של כמה שניות, מוסיפים לפירה עם העלים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחלקים את הבצק ל 6-8 חלקים שווים ויוצרים כדורים.

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 2-3 מ”מ. מניחים במרכז את המלית וסוגרים את הקצוות מכל הכיוונים מעליה.

הופכים את הבצק עם התפר כלפי מטה ומרדדים בעדינות בעזרת האצבעות לפיתה.

מחממים היטב מחבת יבשה וקולים כל פיתה כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה. (ללא שמן)

מורחים כל לחם במעט שמן ומגישים.

 

עוד מתכונים בסגנון הודי כאן

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן