זה מתכון נהדר לעוגת יומהולדת טבעונית טעימה ומהירה
שאפשר להכין בקלות בלי להסתבך.
שאפשר להכין בקלות בלי להסתבך.
המצרכים:
(לתבנית אינגליש קייק)
.1.5 כוסות קמח כוסמין/חיטה לבן (אפשר גם קמחים אחרים ובהתאם לשחק עם הנוזלים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קקאו איכותי
אופציה: חופן שוקולד צ'יפס לקישוט
לרוטב שוקולד (אופציה)
80 גר' שוקולד מריר איכותי
1 כף שמן
2 כפות חלב צמחי
1 כוס סילאן/אבקת סוכר (אופציה בלבד אם אוהבים מתוק מאד)
אופן ההכנה:
מדליקים את התנור ל חום של 170 מעלות
בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
מעבירים את התערובת מיד לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.
אם רוצים אפשר לפזר לפני האפיה מעט פצפוצי שוקולד מלמעלה.
לאחר 30 דקות, נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5 דקות.
מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר או רוטב שוקולד אם רוצים.
רוטב שוקולד:
מניחים בקערה את כל הרכיבים וממיסים במיקרוגל 30 שניות (לא יותר!)
מוציאים ומערבבים היטב.
אם אין מיקרוגל אפשר להניח את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים ולהמיס בעזרת החום. (בן מארי)
הערות חשובות מאד:
- אבקת אפיה עובדת בחום ומתחילה לעבוד מיד לאחר הערבוב עם המצרכים הרטובים, לכן חשוב: לערבב ולשלוח לתנור מיד!
- זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור וסוג התבנית, לכן תמיד כדאי לבדוק עם קיסם לפני שמסיימים את האפיה.
- אם מחליפים את הסילאן בסוכר יש להגדיל את הכמות ל 1 כוס סוכר ואת השמן להגדיל ל 3/4 כוס