מתכון קל ללחמניות פסטו מדהימות שתמיד מצליחות ללא סוכר וביצים
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין לבן (אפשר כל קמח אחר)
2 כפות גדושות שמרים טריים/יבשים
2 כפות סילאן
1/2 כס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 1 כפות מלח
2/3 כוס שמן קנולה
כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)
לקישוט:
פסטו בייתי או קנוי
מלח גס, שומשום
איך מכינים:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
מעבירים את כדורי הבצק לתבנית עם נייר אפיה, ממקמים אותם במרחק אחד מהשני כדי לתת להם מקום לתפוח.
וחורצים פסים בעזרת סכין חדה מאד.
מניחים רוטב פסטו בקערית, אם הוא סמיך אפשר לדלל במעט מים או שמן זית, מברישים את הפסטו מעל הלחמניות ומקשטים בשומשום/מלח גס.
אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)
בתיאבון