מתכון קל במיוחד לחלה רכה רכה שתמיד מצליחה ללא סוכר וביצים
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין לבן (אפשר כל קמח אחר)
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כפות סילאן
1/2 כס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 1 כפות מלח
2/3 כוס שמן קנולה
כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)
לקישוט:
שומשום, קצח, פרג
1 כף סילאן מדוללת ב 3 כפות מים או שמן
איך מכינים:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, מכל חלק יוצרים 3 נחשים
מעבירים לנייר אפיה ויוצרים צמה. מברישים בסילאן מדולל במעט מים או שמן ומקשטים בשומשום/פרג/קצח.
אופים בחום של 190 מעלות כ-35 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)
בתיאבון
