זו מנה נפלאה לקחת לטיול או פיקניק אבל גם בבית היא כיפית.
מדובר בחצאי פיתה ממולאים במלית עסיסית וצלויים על מחבת מכל הצדדים.
המלית מורכבת מטחון סויה או עדשים מבושלות בתוספת פטריות ובצל - מנה עשירה בחלבון וברזל וטעימה מאד מאד.
בסוף צירפתי סרטון הדגמה איך אני מכינה אותם. תיהנו
המצרכים
5 פיתות
1 כוס טחון סויה יבש או 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
(אני משתמשת במוצר המצויין של vegan power ואם תשתמשו בקוד קופון שלי תקבלו 20% הנחה בהזמנה באתר)
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 בצל גדול
1 כפית תערובת תבלינים: ראס אל חנות או בהרת
1 כף רוטב סויה (לא מתוק)
1 כף טחינה גולמית
איך מכינים:
משרים את הטחון סויה בקערה עם הרבה מים, זה חומר גלם שסופג הרב נוזלים ומכפיל את נפחו פי 3.
מניחים לספוג נוזלים כחצי שעה.
אם משתמשים בעדשים במקום הסויה יש לבשל אותם עד לריכוך בהרבה מים ולסנן היטב.
בנתיים, מקלפים, קוצצים ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
לאחר 30 דקות מסננים את הסויה מהמים, שוטפים היטב במים זורמים ומסננים שוב.
מוסיפים את הסויה המסוננת (או העדשים) למחבת עם הבצל ומקפיצים כמה דקות עד שהפתיתים יבשים ושחומים.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת לצליה משותפת.
מוסיפים את התיבול: רוטב סויה ובהרת וממשיכים לטגן כמה שניות עד שכל הטעמים נספגו והכל שחום וצלוי.
מוסיפים טחינה גולמית, מערבבים ובעזרת בלנדר מוט או מועך פירה, מועכים טיפה את התערובת עד שמתקבלת תערובת מעט דביקה.
אם היא לא דביקה אפשר להוסיף עוד טיפה טחינה או למעוך יותר.
חותכים את הפיתות לחצאים, ממלאים כל חצי במלית עד הקצה, עד לקבלת פיתה שמנמנה וגדושה.
חשוב להדק את המלית פנימה כך שלא תשפך מהפיתה.
מחממים היטב מחבת כבדה (רצוי מחבת פסים) ומשמנים במעט שמן זית,
מניחים את הפיתות המלאות וקולים משני הצדדים כמה דקות עד שמשחימות
לאחר שקלינו משני הצדדים מעמידים את הפיתות כך שהחלק הפתוח של הפיתה יהיה במגע עם המחבת והמלית תיצלה ותשחים.
מסירים מהאש ומגישים מיד עם טחינה וסלט.
אם לא מגישים מיד שומרים מכוסה במגבת ולקראת ההגשה מכניסים לחימום קל בתנור (לא במיקרוגל).
רוצים לראות איך אני מכינה את המנה הזו?
לחצו כאן
