פוקצה חציל

חציל שלם אפוי על פוקצ'ת כוסמין אורירית עם טחינה

שעון

1.5 שעות תפיחה + 20 דק' אפיה

רשימה 5 רכיבים

עד 7 רכיבים

מנת חציל שלם יפייפיה האפוי על פוקצ'ה מקמח כוסמין עם זילוף של טחינה, פרוזיליה וסומק.
אמנם יש כאן לכאורה השקעה של הכנת בצק, המתנה שיתפח והאפיה המוקדמת של החציל - אבל באמת שמדובר על כמה דקות עבודה בכל שלב ובסוף תקבלו מנה יפייפיה, חגיגית ומפנקת.

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח כוסמין 70% (אפשר גם סוגים אחרים אבל יתכן שהבצק יתנהג אחרת)

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר/ סילאן

1.25 כוסות מים חמימים בהדרגה

1/4 כוס שמן זית

1 כף מלח

——————-

2 חצילים בינוניים

טחינה גולמית

לימון

סומק/ צנוברים/פטרוזיליה (אופציה לקישוט)

 

הבצק

מניחים בצד 1/2 כוס מהקמח (מוסיפים אותו לקראת הסוף במידה והבצק דביק).

מניחים בקערה את הקמח ויוצרים גומה.

בגומה מניחים את השמרים ומעליהם את הסוכר/סילאן ואת המים החמימים.

ממתינים דקה שהשמרים יתחילו לתסוס ומערבבים.

מוסיפים מלח ושמן וממשיכים  ללוש כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.

מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק בעדינות בעזרת האצבעות.

 

החצילים

חותכים חצילים לאורכם ומניחים בתבנית אפיה, מפזרים מעט שמן זית על החלק הפתוח ואופים בחום של 190 מעלות עד שהחציל רך ואפוי.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד שיתקרר מעט.

בעדינות מקלפים את הקליפה ונשארים עם חציל שלם.

מניחים כל חציל על הבצק המרודד ומפזרים על הכל מעט שמן זית ומלח גס

אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)

 
להגשה: מכינים טחינה לפי הטעם ומפזרים על החציל. מקשטים בסומק, פטרוזיליה, צנוברים או זעטר.

 

חציל על פוקצה

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן