זו תוספת נהדרת, טעימה, שגם נראית נפלא ומתאימה לאירוח, תתפלאו כמה קל להכין אותה
המצרכים:
15 תפוחי אדמה קטנים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים היטב (עלים בלבד) – אפשר להשתמש גם בעשבי תיבול אחרים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
לקישוט: עשבי תיבול , שקדים
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם הרבה מים.
כשהם מתחילים להתרכך וחצי מבושלים (נועצים מזלג ורואים שהיא ננעצת ללא שימוש בכוח) מסירים מהאש, מסננים את המים ומניחים בצד להצטנן מעט.
כשתפוחי האדמה התקררו מעבירים אותם לתבנית ופורסים כל תפוח בעדינות לפרוסות מבלי להפריד בינהן, כלומר, פורסים ומשאירים את החלק התחתון מחובר. (עדיף לבצע את החיתוך כשהם קרים, כך הם יציבים יותר ופחות נוטים להתפרק)
בקערה מערבבים בזיליקום, שמן זית ומלח.
בעזרת מברשת מברישים את הרוטב על תפוחי האדמה ובין הפרוסות.
אופים בחום של 180 מעלות כ 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים, קריספים בחוץ ורכים בפנים.
