עכשיו בעונת החגים, כדאי לנצל את העונה הקצרה של הרימונים ולשלב אותם בסלטים ותבשילים. הרימון עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, המון וויטמין C וגם חומצה פולית ואשלגן.
אז שילבתי אותו בפילאף עם בצל מטוגן וערמונים וקיבלתי מנה יפייפיה טעימה ועשירה בויטמינים ומינרלים.
בתיאבון.
המצרכים
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
1חבילה ערמונים בוואקום פרוסים
2.25 כוסות מים רותחים
1 כפית בהרט/ראס אל חנות
1 כפית שטוחה מלח
לקישוט: 1 כוס גרגירי רימון (אופציה)
איך מכינים:
בסיר כבד מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את האורז, ערמונים והבהרט ומערבבים כך שהאורז יצופה כולו בשמן והבהרט יקלה מעט.
מוסיפים מלח ומים. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר במכסה.
מבשלים כ 20 דקות עד שהאורז מוכן.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.