סלק ממולא קינואה פלפל קלוי וגבינה בולגרית טבעונית

שעון

45 דקות הכנה

גלוטן

לא גלוטן

זוהי מנה חגיגית וטעימה מאד, ללא גלוטן, שאפשר להכין מראש ולאפות לפני ההגשה. אפשר לגוון כל פעם עם גבינה אחרת ולקבל מנה מעט שונה. בזכות הקינואה היא מהווה ארוחה מושלמת עם חלבון מלא.
המצרכים ל 4 מנות:
2 סלקים גדולים טריים או מבושלים
1 כוס קינואה
1 תפוח עץ חמוץ
1/2 חבילת גבינה בולגרית טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים (אני השתמשתי בשל “ליב”)
חופן פיסטוקים קלופים, רצוי לא קלויים
4 גבעולי בצל ירוק
1 גמבה או פלפל קלוי מוכן
לתיבול: שמן זית, סילאן, מלח פלפל לפי הטעם.
 

איך מכינים:

פלפל קלוי – אפשר להשתמש בקנוי או להכין לבד:
מניחים גמבה בתנור חם על נייר אפיה ואופים בחום של 190 מעלות כ 15 דקות עד שהקליפה נחרכת מעט.
מוציאים, מקררים מעט, מקלפים וחותכים לרצועות (ללא הגרעינים).
 
מבשלים את הקינואה ב 1.5 כוסות מים ומעט מלח כ 15 דקות עד שמבושלת.
מפוררים את הקינואה המבושלת בעזרת מזלג ומניחים בצד להצטנן.
בזמן שהקינואה מתבשלת מבשלים בסיר נפרד את הסלקים עם מים עד לכיסוי כ 20 דקות עד שמתרככים.
 
מסירים את הסלקים המבושלים מהאש, מסננים את המים ומניחים בצד להצטנן. שימו לב, הם צובעים את הידיים ואת המשטח שעליו הם מונחים ולכן עדיף להשאירם בסיר.
אני השתמשתי בסלקים מבושלים של חברת ליב כך שנחסכה לי העבודה.
לאחר שהתקררו מעט, חותכים את הסלקים לחצי לרוחב כך שנקבל מכל אחד שני חצאים רחבים שאפשר למלא.
אם החצאים לא עומדים יציב אפשר לישר להם טיפה את התחתית. חשוב שהם יעמדו יציבים.
בעזרת כפית פריזיאן לחיתוך עיגולים או סכין קטנה, מרוקנים את התוכן של הסלקים ונשארים עם חצאים ריקים.
 
קוצצים את תוכן הסלקים שהוצאנו ומניחים בקערה.
מוסיפים את הקינואה המבושלת. 
חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
קוצצים את הבצל הירוק ואת הגמבה הקלויה ומוסיפים גם.
מתבלים בשמן זית, מעט סילאן, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
טועמים ומתקנים תיבול.
 
מעבירים את הסלקים המרוקנים לתבנית אפיה (רצוי כזו שמתאימה גם להגשה)
ממלאים את סלט הקינואה לתוך הסלקים עם גבעה קטנה מעל,
מגררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים מעל הגבעה.
מפזרים מעט שמן זית מעל
ואופים בחום של 180 מעלות כ 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה.
 
מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן