גאלט טופו תרד2

גאלט כוסמין פריך טבעוני במלית טופו ותרד

שעון

30 דקות הכנה + 20 דקות אפיה

זו מנה יפייפיה וטעימה, נפלאה לארוח וגם לפיקניק, עשירה בחלבון וסידן.
אמנם יש כאן כמה שלבים אבל בסך הכל מדובר בתהליך לא מסובך ותוצאה נפלאה, בסיומה נקבל תבנית חמה ומנחמת של בצק פריך עם מלית עשירה בטעמים. מוזמנים לנסות ולספר איך יצא לכם.

המצרכים:

לבצק:

 2.5-3 כוסות קמח כוסמין (תלוי בסוג. מומלץ להתחיל בפחות ובמידת הצורך להוסיף)

180 גר' חמאה טבעונית/נטורינה מומסת

 1/2 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר

 1.5  כפיות מלח

 1 כפית חומץ

 

 

למלית

1 חבילה טופו קשה

1 חבילה טופו משי

1 אריזה קטנה תרד טרי

3 כמות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית מיץ לימון

 

מכינים:

הבצק

מניחים בקערה 2.5 כוסות קמח עם מלח וחמאה טבעונית ומערבבים עד שנוצרים פירורים עבים.

מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק אחיד.  

במידה והבצק דביק ורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק רך ונעים.

אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות .

 

בינתיים מחממים תנור ל -180-170 מעלות .

 

המלית:

שופכים טופו משי לקערה ומרסקים בעזרת מזלג.

מגררים טופו קשה על פומפיה גסה לתוך הקערה ומוסיפים שמן זית לימון ומלח.

מערבבים וטועמים.

קוצצים את התרד ומוסיפים לקערה, מערבבים.

 

 

מחברים:

מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעיגול בעובי 1/2 ס"מ על נייר אפיה 

מעבירים את נייר האפיה עם הבצק המרודד לתבנית אפיה.

מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק ומפזרים מסביב, תוך השארת שוליים עבים.

 מקפלים את שולי הבצק מעל המלית באופן חופשי. עד  שמקבלים מעין מעטפה עגולה חציפ פתוחה.

אם רוצים מראה יותר מהודר: אפשר להבריש במעט חלב צמחי ללא סוכר או מים וולפזר שומשום או קצח .

אופים כ 20 דקות עד הזהבה בחום של 180 מעלות ומצננים.

 

 

 

 

שימו לב:
  1. הבצק צריך להיות דק. אחרת נקבל מאפה חצי אפוי.
  2. בצק פריך לשים רק עד שמתגבש בצק ולא שניה אחת מעבר לכך אחרת הוא מתחמם והופך לדביק
  3. אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח או להכניס למקרר.
  4. אם הבצק יבש אפשר ללוש מעט כדי לחמם אותו.
  5. יש להניח את התבנית במדף התחתון של התנור וכשמוציאים אותה לוודא שהבצק אפוי מלמטה.
  6. אל תגזימו עם האפיה – אחרת הבצק יתייבש
 
גאלט טופו תרד

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן