ירקות פריכים וטופו ברוטב מתוק-מלוח מונחים על מצע של פולנטה קרמית עשירה ומנחמת, השילוב של הטופו והפולנטה מהווה חלבון מלא (שלם).
המצרכים ל 6 מנות:
לפולנטה:
1.5 כוס קמח פולנטה או קמח תירס
2 כוסות ציר ירקות/מים,
2 כוסות חלב צמחי ללא סוכר
2 כוסות קרם קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כפית כורכום (אופציונלי)
1 כף שבבי שמרי בירה (אופציונלי)
לירקות:
2 כוסות שעועית הולנדית/שעועית ירוקה
1 כוס אפונה טריה/קפואה
1 סלסלת פטריות שאוהבים (אני אוהבת לשלב כמה סוגים)
1 בצל סגול קטן פרוס
1 כוס תרד טרי
1 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן או מייפל טהור
1 כפית קורנפלור מדוללת בחצי כוס מים
איך מכינים:
מרתיחים את הנוזלים, כשמתחילים טיפה לבעבע מוסיפים את קמח התירס ואת התיבול, מערבבים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם רך חלק ללא גושים.
מקפיצים את הטופו במעט שמן זית, מוסיפים 1 כף רוטב סויה, ומערבבים, מוסיפים את השעועית, ומקפיצים כ 2 דקות, מוסיפים: בצל, פטריות ואפונה ירוקה.
מוסיפים את הקורנפלור המדולל ואת יתרת הסויה והסילאן, מערבבים, מוסיפים את התרד ומסירים מהאש.
מגישים את הפולנטה ומעליה את הירקות המוקפצים.
