ירקות פריכים וטופו בסויה וסילאן על מצע פולנטה קרמית

שעון

20 דקות הכנה

גלוטן

לא גלוטן

ירקות פריכים וטופו ברוטב מתוק-מלוח מונחים על מצע של פולנטה קרמית עשירה ומנחמת, השילוב של הטופו והפולנטה מהווה חלבון מלא (שלם).

המצרכים ל 6 מנות:

לפולנטה:

1.5 כוס קמח פולנטה או קמח תירס

2 כוסות ציר ירקות/מים, 

2 כוסות חלב צמחי ללא סוכר

2 כוסות קרם קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

¼ כפית כורכום (אופציונלי)

1 כף שבבי שמרי בירה (אופציונלי)

 

לירקות:

2 כוסות שעועית הולנדית/שעועית ירוקה

1 כוס אפונה טריה/קפואה

1 סלסלת פטריות שאוהבים (אני אוהבת לשלב כמה סוגים)

1 בצל סגול קטן פרוס

1 כוס תרד טרי

1 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות

3 כפות רוטב סויה

2 כפות סילאן או מייפל טהור

1 כפית קורנפלור מדוללת בחצי כוס מים

 

איך מכינים:

מרתיחים את הנוזלים, כשמתחילים טיפה לבעבע מוסיפים את קמח התירס ואת התיבול, מערבבים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם רך חלק ללא גושים.

מקפיצים את הטופו במעט שמן זית, מוסיפים 1 כף רוטב סויה, ומערבבים, מוסיפים את השעועית, ומקפיצים כ 2 דקות, מוסיפים: בצל, פטריות ואפונה ירוקה. 

מוסיפים את הקורנפלור המדולל ואת יתרת הסויה והסילאן, מערבבים, מוסיפים את התרד ומסירים מהאש.

מגישים את הפולנטה ומעליה את הירקות המוקפצים.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן