הפשטידה הזו כל כך פשוטה וקלה להכנה וטעימה, שלא תפסיקו להכין אותה.
היא עשירה בחלבון וסידן ונטולת גלוטן ואפשר לגוון ולהחליף את התרד בירקות אחרים כמו:
תירס, פטריות, בטטה ועוד ועוד
המצרכים:
1 חב' טופו קשה (300 גר')
1 חב' טופו משי (330 גר')
1.5 כוסות קמח עדשים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים
1.5-2 כפיות מלח
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1/3 שמן זית
במעבד מזון מעבדים בפולסים את הטופו הקשה עם הבצל והשמן עד לקבלת מרקם גרגרי,
מוסיפים את טופו המשי ומרסקים ב 2-3 פולסים קצרים נוספים.
מוסיפים את קמח העדשים, אבקת האפיה והמלח ומערבבים בעדינות בעזרת כף לעיסה אחידה.
(במידה ויבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב צמחי או מים).
מוסיפים את העלים הקצוצים גס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (אפשר לטעום חופשי – אין ביצים)
משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה מבלי לדחוס אותה.
מיישרים ומכניסים לתנור חם לחום של 180 מעלות לאפיה של כ 35 דקות עד שמתקבלת שכבה שחומה.
מצננים את הפשטידה לחלוטין כדי שתתייצב
