זה מתכון נהדר לעוגה טבעונית טעימה ומהירה שאפשר להכין בקלות כל פעם שמתחשק משהו טעים על יד הקפה (או התה).
מומלץ לא לוותר על הציפוי - הוא מופלא ומשדרג מאד
מומלץ לא לוותר על הציפוי - הוא מופלא ומשדרג מאד
המצרכים:
(לתבנית אינגליש קייק)
1.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי)
5 כפות קוקוס טחון
1/2 כפית אבקת כורכום (לצבע)
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל
4 כפות מיץ לימון טרי
ציפוי – אופציה
⅔ כוס גבינה או יוגורט טבעוני
½ כוס אבקת סוכר 50 גרם
1 כפית וניל (בתמצית מרוכזת מספיק כמה טיפות)
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
לאחר 30 דקות, נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5 דקות ולנסות שוב.
מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר או את הציפוי.
הערות חשובות מאד:
- אבקת אפיה עובדת בחום ומתחילה לעבוד מיד לאחר הערבוב עם המצרכים הרטובים, לכן חשוב: לערבב ולשלוח לתנור מיד!
- זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור וסוג התבנית, לכן תמיד כדאי לבדוק עם קיסם לפני שמסיימים את האפיה.
