את הפוקצ'ה הזו הכינה חברתי הקרמיקאית אורלי פיטל בהשראת הצלחות הפרחוניות שהיא מכינה בסטודיו שלה. היא צילמה את הפוקצ'ה והעלתה לפייסבוק והצילום הפך ויראלי וזכה לאלפי שיתופים ואפילו פורסם בידיעות אחרונות. רוצים להכין גם? בבקשה:
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין לבן (אפשר כל קמח אחר)
2 שקיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1 כף גדושה שמרים טריים/יבשים
2/3 כוס שמן קנולה
כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)
איך מכינים:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, מרדדים כל חלק בעדינות, ומקשטים עם התוספות שאוהבים.
אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)
בתיאבון

