את אחת מהארוחות הטובות שאכלתי אי פעם הכינה שף ענבל רוקח מ אניבה Aniba שעורכת ארוחות שף מדהימות לאנשים פרטיים ולקבוצות.
הארוחה התקיימה במתחם הצימרים באזור אגמון החולה שם שהיתי עם כמה חברות.
ענבל הגיעה עם חברה והגישה לנו ארוחה מדוייקת וטעימה בטירוף, כזו שהתענגתי על כל ביס ומזמן מזמן לא אכלתי כמוה.
ענבל עבדה בעבר במסעדת זכאים וקיבלה הרבה השראה מהשף הראל זכאים.
הצלחתי לשכנע את ענבל המקסימה לשחרר עבורכם את המתכון לחציל המדהים שהגישה, שבאורח פלא ממש לא קשה להכנה.
אז בשמחה ועונג גדול אני מציגה בפניכם את ענבל רוקח המדהימה שבוודאי עוד נשמע עליה רבות ואת החציל המעולה שלה.
3 חציל בלאדי
2 כוסות שקדים קלופים ופרוסים
1/2 לימון בינוני
1/2 כוס מים
4 שיני שום
10 עגבניות
אורגנו טרי
שמן זית
מלח
איך מכינים:
מניחים חצילים על אש גלויה וצולים.
הופכים לצד השני, כאשר החציל רך לגמרי, מורידים מהאש.
מעבירים למסננת להתקרר ולהגיר נוזל.
קולפים את קליפת החציל החרוכה ומניחים בצד.
רוטב עגבניות
חותכים את העגבניות לקוביות של 1 ס"מ, את השום בוצעים, לא לחתוך דק בכדי שלא ישרף.
מחממים סיר עם תחתית עבה, עם 2 כפות שמן זית, מטגנים את השום עד שעולה ניחוח, אפשר להוסיף צ'ילי חריף.
כשהמחבת חמה מספיק, מוסיפים את העגבניות. ממתינים עד שיהפכו לרוטב סמיך וקרמי.
אפשר לטחון את הרוטב בבלנדר מוט. מתבלים במלח ואם הרוטב חמוץ אפשר להוסיף רבע כפית סוכר.
גבינת שקדים
בעזרת בלנדר רגיל או מוט, טוחנים שקדים פרוסים עם חצי כוס מים. מוסיפים מיץ לימון וחצי כפית מלח עד לקבלת מרקם חלק.
אפיה קלה והגשה
מחממים תנור ל 250 מעלות.
לוקחים כל חציל, חותכים אותו לרוחב, מורחים וממלאים אותו בכף גדושה של גבינת שקדים,
מעל הגבינה מפזרים אורגנו או זעתר טרי.
בתבנית בעומק של כ 3 ס"מ ממלאים שכבה של רוטב, כחצי מהגובה.
מסדרים את החצילים בתבנית ומכניסים לתנור לחריכה וצמצום של הרוטב.
אופים בתנור לכ 15 דקות.
מגישים לצד לחם טרי.