אלו מאפים כיפים, חגיגיים, קלים להכנה שאפשר להגיש לארוחה קלה או לאירוח אלגנטי, עשירים בחלבון, ברזל וטעם משגע
שימו לב, שחשוב להגיש מיד אחרת הבצק מתייבש.
1 חבילה דפי פילו מופשרים ומוכנים לעבודה
1 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות ומסוננות היטב
1 סלסלת פטריות (שמפיניון, פורטובלו, יער)
1 בצל גדול
2 כפות רוטב סויה
1 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)
1/2 כוס פיסטוקים או שקדים קצוצים
לעבודה:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים יחד עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את העדשים מערבבים יחד ומסירים מהאש.
מועכים מעט את התערובת בבלנדר מוט או מועך פירה עד שמתקבלת תערובת גסה, יבשה ומעט דביקה.
פורסים את דפי הפילו על משטח העבודה, וחותכים ל 4 מלבנים.
מניחים במרכז כל מלבן כפית מהתערובת ומפזרים מעט פיסטוקים.
אוספים 2 דפים ומהדקים מעל המלית תוך סיבוב עדין.
משמנים מעט תבנית ומניחים את שקיקי הפילו .
משמנים את שקיקי הפילו ואופים בחום של 180 מעלות בחלק התחתון של התנור עד שמשחימים.
שימו לב: הרבה אנשים חוששים לעבוד עם פילו בגלל שהוא נוטה להתייבש ולהקרע מאד מהר – הטריק הוא לעבוד מהר ובעדינות ולא לתת לבצק זמן להתייבש.
שימו לב 2: הרבה שואלים אותי: "מה לא משמנים בין הדפים?" – לא, אנחנו משתדלים לצמם בשמן ולכן משמנים רק בסוף כשהמאפים סגורים. שימו לב לשמן מכל הצדדים.
