מאפה פילו במלית טחון מן הצומח

שעון

40 דקות

ילד

עם הילדים

5

עד 5 מרכיבים

זה מתכון קל ופשוט, עשיר בחלבון שגם אוכלי כל יאהבו מאד. כאן אני מצרפת שתי גרסאות: הראשונה עם שבבי סויה והשניה עם עדשים ופטריות. מוזמנים לנסות את 2 האופציות. (ויש גם טיפ חשוב בסוף).

המצרכים:

1 חבילת דפי פילו מופשרים

למלית:

1 כוס שבבי סויה יבשים או כוס עדשים ירוקות מבושלות + סלסלת פטריות

1 בצל קצוץ

1/2-1 כפית מלח (על פי הטעם)

1/2-1כפית תבלין לקציצות/בהרט/ראס אל חנות (על פי הטעם)

 

איך מכינים:

את המלית:

סויה:

משרים את שבבי הסויה בהרבה מים לכ 30 דקות, שוטפים היטב ומסננים. הם יכפילו את נפחם.

קוצצים בצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הסויה הלחה והתבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם. מסירים מהאש ומצננים מעט.

עדשים:

אם משתמשים בעדשים ופטריות: קוצצים בצל ופטריות, מטגנים את הבצל תחילה ומוסיפים פטריות לטיגון נוסף, מערבבים עם העדשים והתבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למעבד מזון לטחינה קצרה בפולסים עד לקבלת מרקם גס ופירורי. (אם אין מעבד מזון אפשר להשתמש במועך פירה). מניחים להצטנן.

כשהמלית מצטננת מעט, פורסים את דפי הפילו, משמנים תחתית ודפנות של תבנית אפיה, מניחים 3 דפי פילו בתחתית כששולי הדפים חורגים מחוץ לתבנית.

מניחים את המלית מעל דפי הפילו עד לגובה שולי התבנית, מקפים את שארית הבצק מעל המלית מכל הצדדים.

מניחים מלמלה עוד 3 דפי פילו ומקפלים את השוליים שלהם בזהירות רבה בתוך התבנית מתחת למאפה (כמו סדין גומי).

משמנים מכל הצדדים ומפזרים שומשום או קצח.

אופים במדף התחתון של התנור בחום של 180-190 מעלות עד שמשחים (כ 20 דקות).

מוציאים מהתנור ומגישים מיד (זהירות-חם)

הטיפ של עדי:

כיום יש בשוק מוצרי סויה ברמות ואיכויות שונות, אני משתמשת במוצרים המצויינים של "מחוברים לחיים – vegan power"  מצאתי שהם באמת האיכותיים ביותר שיש היום להשיג, נוחים מאד לאחסון ולשימוש, עשירים בחלבון וללא טעם לוואי.

ביקשתי וקיבלתי עבורכם הנחה של 20% על כל רכישה באתר בהקלדת קוד קופון: "עדי" בקופה.

הקישור לחנות כאן:  https://veganpower.co.il/

תיהנו.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן