הנה מתכון כיפי ללחמניות פסטו רכות ואווריריות שמתחשק לנשנש ללא הפסקה.
שימו לב למתכון המצורף לפסטו בייתי, אם לא מתחשק לכם להכין, אפשר להשתמש בפסטו קנוי.
תיהנו
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין 70% מלא
(אפשר לשלב לבד קמח מלא וקמח לבן)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן או סוכר
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 1 כפות מלח
1/2 כוס שמן קנולה
כ-2.5-3 כוסות מים (בהדרגה עד שמקבלים מרקם שנוח לעבוד וללוש)
פסטו בייתי או קנוי
איך מכינים:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מכל הצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
מניחים נייר אפיה על תבנית עגולה ומשמנים מעט.
מעבירים את כדורי הבצק לתבנית ומניחים אותם במרחק של כ 1 סנטימטר אחד מהשני כדי לתת להם מקום לתפוח ולהיצמד.
מברישים את הפסטו מעל הלחמניות ואופים בחום של 220 מעלות כ-15 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)
כשהלחמניות אפויות מוציאים מהתנור ומברישים שוב בפסטו טרי.
