פנקייק בננה אגוזים ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

פנקייק ללא גלוטן? יש דבר כזה? ועוד טבעוני? הפנקייקס האלו נהדרים, הם מבוססים על בננות וקמח כוסמת, המכילה את כל 8 חומצות האמינו ההכרחיות לגוף, אינה מכילה גלוטן, עשירה במינרלים כמו אבץ, אשלגן, סלניום, מגנזיום, סידן וברזל ויטמיני ה-B ובעלת ערך קלורי נמוך. עכשיו כבר אפשר להתפנק עם פנקייק טוב שהוא גם טעים וגם בריא .

המצרכים:

1 כוס קמח כוסמת

2 בננות בשלות מעוכות

כ 1.5 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
1 כפית אבקת אפיה

1 כף סילאן או מייפל ללא סוכר 
1/2 כפית קינמון (או כפית תמצית וניל
חופן אגוזים וצימוקים

 

לטיגון: שמן נטול טעם (זרעי ענבים, קנולה, תירס)

לקישוט: סילאן או מייפל, בננות

 

איך מכינים:

מועכים את הבננה, מוסיפים קמח ואבקת אפיה, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי עירבוב (מומלץ להשתמש במטרפה) עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

מוסיפים את הסילאן והאגוזים והצימוקים ומערבבים.

אם הבלילה כבדה וסמיכה מידי אפשר להוסיף בהדרגה עוד נוזלים.

 

 

מחממים מעט שמן במחבת ומוזגים את הבלילה באמצעות כף גדולה או מצקת למחבת בגבעות קטנות ליצירת פנקייקים (כ 3-4 בכל פעם)

מטגנים כמה דקות בחום בינוני, כשמופיעות בועיות בחלק העליון, הופכים את הפנקייק לטיגון נוסף של כמה שניות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

יתכן שתצטרכו להוסיף טיפה שמן למחבת כל כמה טיגונים.

 

מקשטים בפרוסות בננה, אגוזים, צימוקים, סילאן או סירופ מייפל ומגישים מיד

 

בתיאבון

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד