ריבועי שיבולת שועל שוקולד בננה ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה + 15 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 7 רכיבים

את העוגיות האלו הכנתי בוקר אחד כשגיליתי שהבננות בקערת הפירות הבשילו מידי והן לא טעימות לאכילה.
בלי לחשוב יותר מידי, מעכתי אותן בקערה והוספתי כל מיני מצרכים שחשבתי שיתאימו.
יצאו עוגיות שוקולדיות טעימות, דלות בשומן וקלוריות שהן ממש חטיף בריא וטעים שסוגר לנו את הפינה של הצורך במשהו מתוק.
כל אחד יכול להכין אותן בקלי קלות, והן טעימות, עשירות ברכיבים בריאים ללא גלוטן או סוכר.

המצרכים:

3 בננות בשלות

2 כוסות שיבולת שועל דקה

2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים)
3 כפות חמאת שקדים
1 כף מייפל טהור ללא סוכר
2 כפות קקאו איכותי
1/4 כפית קינמון
חופן פצפוצי שוקולד מריר או שקדים פרוסים (אופציה)
 

מכינים בצ'יק צ'ק:

מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

בקערה מועכים את הבננות במזלג עד לקבלת מרקם רך ואחיד.

מוסיפים את כל שאר המצרכים מלבד הפצפוצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה רכה ואחידה.

מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה ומשמנים קלות.

מפזרים את העיסה באופן אחיד על התבנית וחורצים בסכין או גלגלת ריבועים בבצק.

מפזרים את פצפוצי השוקולד או השקדים ואופים כ- 10דקות,

מוציאים מהתנור ועוברים על סימון החיתוכים שעשינו.

מחזירים לתנור לעוד כ 7 דקות.

מקבלים עוגיות רכות מעט במתיקות עדינה. 

מצננים  מחוץ לתנור ומעבירים לקופסא סגורה לאחר שהתקררו לחלוטין.

 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן