פטאייר כוסמת תרד – מאפה אישי פריך טבעוני ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה + 15 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

5

עד 5 רכיבים

מאפה קל הכנה וטעים שמתאים לנישנוש או ארוחה קלה, אפשר לקחת לפיקניק או לבריכה ולהתפנק במאפה טעים ובריא, ללא גלוטן וסוכר.
הוא טעים בטירוף, מומלץ להכין כמות כפולה כי הם מתחסלים במהירות. הפטאייר המקורי הוא מאפה ערבי המבוסס על בצק שמרים, כאן לקחתי לעצמי חירות מסויימת ויצרתי גירסה נפלאה ובריאה יותר ללא גלוטן.

לבצק

1 + 3/4 כוס קמח כוסמת
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים (אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד טיפה)
1/2 כפית מלח 
 
למלית
1 חבילה טופו משי (לא משנה איזה סוג)
3 כוסות תרד טרי
מעט מלח
חופן עלי זעטר או גבעולי בצל ירוק טריים (אופציה)
 
מכינים:
מניחים את הטופו בקערה ומועכים במזלג.
שוטפים את העלים, מנערים היטב, קוצצים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים מעט מלח, זעטר או בצל ירוק (אם רוצים), מעט שמן זית וערבבים.
 
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד רק עד להתגבשות בצק חלק ואחיד.
מפזרים מעט קמח ל משטח העבודה, מרדדים את הבצק למלבן דק וקורצים עיגולים בעזרת קערה קטנה.
בכל עיגול מניחים מעט מלית תרד וסוגרים למשולש: מהדקים יחד שני חלקים של העיגול עד המרכז ויוצרים מעין כיס פתוח, מהדקים גם את החלק הפתוח אל המרכז ויוצרים משולש.
אם קשה לכם, אפשר פשוט להדק את העיגול לשניים לחצאי עיגול.
 
לגרסה אפויה:
מניחים על התבנית נייר אפיה ואליו את הכיסונים,  משמנים מעל מלמעלה בשמן זית .
אופים בתנור מחומם מראש 180-190 מעלות כ 20 דקות עד שמשחים מעט.
 
לגרסה מטוגנת:
מחממים שמן חצי עמוק (בערך 2 סמ') ומניחים במחבת את הכיסונים, מטגנים כמה דקות עד שמשחימים והופכים לטיגון קצר נוסף בצד השני.
כשמוכנים, מוציאים מהמחבת בזהירות בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
 
הכי טוב לאכול חם (זהירות בפנים זה רותח), אבל גם בטמפרטורת החדר הם מעולים.
 
בתיאבון.
 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן