זוהי ארוחה קלה, מזינה בריאה וטעימה שאפשר לקחת איתנו לכל מקום ומכינים ב 5 דקות. אני ממליצה להכין פעם בשבוע ולאחסן בצנצנת זכוכית אטומה כך שיהיה לנו תמיד. שימו לב שמדובר בגרנולה ביתית ללא חומרים משמרים ולכן רצוי לצרוך אותה תוך שבוע-שבועיים.
המצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עבה (חשוב שתהייה עבה ולא דקה או אינסטנט)
1 כוס מכל אחד מהאגוזים שאתם אוהבים. (קשיו, אגוזי מלך, מקדמיה, שקדים, פקאן…) לא קלויים!
1/2-1 כוס חמוציות/צימוקים/תאנים מיובשות/משמשים מיובשים קצוצים
חופן זרעי דלעת (אופציה)
1/2 כוס שבבי קוקוס מיובש או טחון (אופציה)
4-5 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
איך מכינים:
במחבת יבשה קולים את שיבולת השועל כ-2 דקות, קוצצים את האגוזים והשקדים לחצי או שליש מגודלם ומוסיפים למחבת, מערבבים מידי פעם כדי שלא יחרכו.
כשרואים ששיבולת השועל מתחילה להשחים מוסיפים את הפירות המיובשים, זרעי הדלעת, הקוקוס ואת הסילאן, מערבבים היטב שכל התערובת תכוסה בסילאן ומסירים מהאש.
מניחים להצטנן היטב ומעבירים לצנצנת יבשה ואטומה.
אפשר להוסיף לסלט פירות או יוגורט (טבעוני :)) ולהתענג על ארוחת בוקר משובחת או סתם פינוק.
שולחת לכם אנרגיות חיוביות ומאחלת הרבה טוב