הקציצות האלו מדהימות: הן קלות להכנה, הרוטב משגע בניחוח קל של הודו , הן עשירות בחלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים ומהוות ארוחה משביעה ומאד בריאה.
קציצות חומוס בקארי עגבניות הודי
לקציצות:
1 כוס אורז מבושל (רצוי עגול)
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים היטב
1/2 כוס קמח עדשים (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת)
1 כפית מלח
לרוטב:
1 בצל גדול
5 עגבניות בשלות או פחית עגבניות מרוסקות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס קרם קוקוס
2-4 שיני שום
1 כפית קארי הודי
1 כפית מלח
מים
שמן זית או קוקוס
יאללה לעבודה:
הרוטב:
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות.
מפזרים תבלינים ושום ומטגנים מעט, מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים כדי לדלל וליצור רוטב סמיך, מבשלים עד שמתחיל לבעבע ואז מוסיפים את העגבניות.
מוסיפים מים עד לגובה העגבניות, מכסים במכסה ונותנים להתבשל כ 10 דקות.
מוסיפים את קרם הקוקוס מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות ומכבים את הלהבה.
בתיים מכינים את הקציצות:
מכניסים את חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת גסה ומעט דביקה שניתן לכדרר.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף.
טועמים, מרטיבים טיפה את קצות האצבעות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.
מוסיפים את הקציצות בעדינות לרוטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה (חשוב) עוד כ 2-3 דקות.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.