קציצות עדשים פטריות אפויות ברוטב קארי הודי

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

זו מנה טבעונית מנצחת שהילדים וגם אתם תאהבו מאד: קציצות שחומות שנחות בתוך רוטב ירקות כתומים בניחוח של המזרח הרחוק, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן (בנפרד מהרוטב) ובזכות העדשים זו מנה עתירה בחלבון וסיבים תזונתיים.

לקציצות פטריות עדשים אפויות:

1 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות

1.5 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)

1 סלסלת פיטריות – איזה שאוהבים

1 בצל קלוף

2-3 כפות רוטב סויה

1 כף תערובת תבלינים לקציצות (בהרט/ראס אל חנות)

מלח (בהתאם לטעם ורק במידת הצורך)

1/2 כוס קמח עדשים כתומות/או פרורי לחם ללא גלוטן (רק במידה והעיסה רטובה מידי)

 

המצרכים לרוטב:

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

1 גמבה חתוכה לקוביות בינוניות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

1 כוס קרם קוקוס 17% שומן ומעלה.

1-1.5 כוסות מים

1 כף אבקת קארי הודי

1-1/2 כפית מלח (לפי הטעם)

כוסברה קצוצה – לקישוט

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.

בזמן האפיה מכינים את הרוטב:

מחממים מעט שמן בסיר רחב , מוסיפים את מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות, מערבבים ומוסיפים את אבקת הקארי.

אנחנו רוצים שהתבלין יטגן לכמה שניות כדי לחזק את הארומה שלו – זהירות שלא ישרף.

מכסים את היהרקות במים ומבשלים עם מכסה סגור כ15 דקות על אש נמוכה-בינונית עם מכסה סגור, עד שהירקות התרככו.

במידת הצורך מוסיפים קצת מים כדי שהירקות לא ישרפו.

מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל יחד עוד כ 2 דקות לספיגת הטעמים בירקות.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות לקרם חלק, במידה וסמיך מאד מדללים במעט מים או ציר ירקות.

הרכבת המנה:

מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.

מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.

הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.

מומלץ  להגיש עם אורז לבן או  אטריות רחבות.

את הקציצות האלו הכנתי לבקשתה של חברתי בלוגרית הלייף סטייל רויטל ברוך, בעלת הבלוג shopipal.co.il.
את הסרטון של איך אנחנו מכינות את הקציצות (וגם קצת פספוסים) תוכלו לראות בבלוג שלה שממש שווה לבקר בו. לחצו על התמונה ותגיעו לבלוג.

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות. הקציצות לא מתבשלות ברוטב, רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
  • שימו לב שיש הבדל משמעותי בין קארי תאילנדי המגיע במשחה לבין קארי הודי המגיע באבקה, שניהם יתאימו כאן מאד – הטעמים שונים לגמרי.

  • יש שפע של מוצרים מקוקוס  וכל יצרן קורא למוצר שלו בשם שהוא רוצה (מי קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס) השם לא רלוונטי אלא אחוזי השומן שמצויינים בטבלת הערכים התזונתיים.

  • קרם זה 17% ומעלה ויכול לשמש לרוטב לפסטה, לקארי, לריזוטו, לקינוחים, לגלידה ועוד, פחות מ 17% זה נחמד לשתיה לשייקים וכו'

  • תעשיית הקוקוס היא תעשיה מאד אכזרית, בכל מזרח אסיה חוטפים גורי קופים מהג'ונגל ומאלצים אותם במכות לטפס לראש העצים ולקטוף קוקוסים, הם קשורים בצוואר בשלשלאות ברזל כל חייהם.
    יש חברות שמצהירות שלא משתמשות בקטיף קופים, בארץ למיטב ידיעתי יש 2 בלבד: Aroy D ו Taste of asia.
    Aroy D גם ללא חומר משמר ויש להם גדלים שונים מ 150 גר' ועד 1 ליטר.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

תגובה אחת

  1. קציצות טבעוניות ברוטב כתום | שופּיפּאל ♦ ShopiPal by Revital הגב

    […] ותבלינים נהדרים. המתכון המלא מחכה לכן בבלוג של עדי – בלינק הזה אבל אל תפספסו את הסרטון שלנו […]

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן