קיש קשיו פטריות ובצל

שעון

45 דקות הכנה + 45 דקות אפיה

מה יותר טוב מבצק פריך עם מלית חמה ועשירה בטעמים של בצל ופיטריות? לארוחה חגיגית, לפיקניק, למשרד או סתם מול הטלויזיה.

לקלתית בצק פריך מלוח:

2.5-3 כוסות מידה קמח כוסמין (בהדרגה) *אפשר גם קמחים אחרים, אולי תצטרכו להוסיף או להפחית קמח.

1 כפית מלח

180 גר’ (¾ כוס) נטורינה חתוכה לקוביות או  200 גר’ (¾ כוס) שמן (נטורינה היא מרגרינה מבוססת שמן קוקוס)

⅓ כוס מים

2 גר’ חומץ (1 כפית)

 

למלית:

2 בצלים גדולים

1 סלסלת פטריות שאוהבים (אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים)

1 כוס קשיו מושרה 4 שעות לפחות במים ומסונן.

1 חבילה טופו משי או רך

2 כוסות חלב צמחי או מים

5 כפות קורנפלור

1 כפית מלח

כ ¼ כפית גרידה של אגוז מוסקט 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל מצרכי הבצק עד לקבלת עיגול בצק רך וחלק.

מרדדים על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול גדול יותר מהתבנית.

כשמתקבל עיגול גדול ויפה, מניחים את התבנית הפוכה על הבצק.

מניחים יד אחת על התבנית ההפוכה לתמיכה את היד השניה דוחפים בזהירות מתחת לנייר האפיה עם הבצק, מרימים את נייר האפיה עם הבצק והופכים את הבצק אל התבנית.

מצמידים את הבצק לתבנית בעיקר בחיבור בין התחתית לדפנות, חותכים ומסירים את שאריות הבצק שמעבר לקצה התבנית.

מחוררים בעזרת מזלג את כל תחתית הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ 12 דקות עד שהבצק מתקשה מעט.

בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית:

קוצצים ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, חותכים את הפטריות לרבעים (או שמיניות אם הן גדולות) מוסיפים את הפטריות לבצל לטיגון קל.

בבלנדר או במעבד מזון קטן מרסקים היטב את הקשיו עם ½ כוס חלב/מים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.

במעבד מזון גדול יהיה לכם קשה להגיע למרקם חלק לכן עדיף בלנדר מוט או מעבד מזון קטן.

מוסיפים עוד ¾ כוס חלב/מים, את הקורנפלור את המלח ואגוז המוסקט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מעבירים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את יתרת החלב/מים.

מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ישרף עד לקבלת מרקם של גבינה רכה.

מסירים מהאש ומוסיפים לסיר עם הבצל והפטריות.

בנתיים מרסקים את הטופו במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אם השתמשתם בטופו קשה יתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים/חלב כדי לעזור לו להתרסק באופן מושלם.

מוסיפים גם את הטופו המרוסק לסיר עם הבצל, מערבבים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

בנתיים הבצק כבר חצי אפוי, מעבירים את תערובת הבצל והקשיו אל הבצק, מיישרים ומקשטים מלמעלה בפרוסות פטריות ו/או טבעות בצל.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כחצי שעה, עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים.

 המלית תהייה יציבה רק לאחר שתתקרר, לכן רצוי לתת למאפה להתקרר לחלוטין.

ניתן לחמם שוב בתנור כמה  דקות לפני ההגשה.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

4 תגובות

  1. שרה הגב

    פרסמת מתכונים מעולים,
    אשמח לקבל מתכונים.
    תודה!!

  2. עדי כהן סימן טוב הגב
  3. יפה הגב

    הי אשמח לדעת מה תפקיד החומץ בבצק פריך?

    • עדי כהן סימן טוב הגב

      הי יפה
      החומץ מוסיף אוריריות למאפה.
      שיהיה בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא לך
      עדי כהן סימן טוב

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן