לביבות סלק

לביבות סלק שיבולת שועל אפויות ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה + 40 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

לביבות סלק ושיבולת שועל אפויות הן לא רק טעימות, אלא גם מלאות בערכים תזונתיים. הסלק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, וויטמינים כמו ויטמין C וחומצה פולית, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לתמיכה במערכת החיסונית ובשמירה על בריאות הלב. בשילוב עם שיבולת שועל, זו מנה שמספקת גם אנרגיה מתמשכת וגם תורמת לעיכול בריא. בתיאבון ובריאות!

המצרכים

1.5 כוסות שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר)

3 2 סלקים בינוניים מבושלים ומגוררים

1 בצל קטן

1/3 צרור כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה או שמיר)

2 כפות טחינה גולמית או שמן זית

מיץ מ 1/2 לימון (בהדרגה)

1/2 כפית כמון (אופציה)

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח (או לפי הטעם)

 

 

את הסלק מבשלים, מקלפים ומגררים גס בפומפיה או מעבד מזון.

מוסיפים מיץ הלימון, מלח והסוכר, מערבבים וטועמים לוודא שהטעמים מאוזנים.

מניחים את הסלק במסננת להגרת נוזלים.(שומרים את הנוזלים)

קוצצים את הבצל והעלים בפולסים במעבד מזון,

מוסיפים את השיבולת שועל וטוחנים טיפה בכמה פולסים.

מעבירים לקערה, מוסיפים את הסלק (בלי הנוזלים) והטחינה ומערבבים בעדינות רק עד לקבלת עיסה אחידה.

העיסה צריכה להיות יציבה, כמו של פלאפל.

אם יצא לכם נוזלי אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל.

אם יבש מדי, קצת מיץ סלק.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.

מברישים מעט שמן על הקציצות לפני הכניסה לתנור.

אופים בין 25 ל-35 דקות

מומלץ לתת לקציצות להתקרר כדי להתייצב קצת לפני ההגשה.

לביבות סלק

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן