פסטה פטריות- טופומשי2

פסטה שמנת פטריות טבעוני

שעון

15 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

אם התגעגעתם לפסטה פטריות טבעונית או כפי שנהוג לכנותה בארץ: אלפרדו טבעוני הנה גרסה נוספת עם מתכון קל טעים ובריא לפסטה ברוטב אלפרדו: הרוטב הזה הוא רך וקרמי ממש כמו רוטב שמנת אמיתי, עשיר בחלבון ודל בקלוריות.

וזכרו, חוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.

המצרכים:

1 חבילת פסטה פטוציני (או כל סוג אחר)

1 חב' טופו משי (350 גר')

1 סלסלה פטריות טריות (אפשר מכל מיני סוגים)

1 בצל יבש

1/2 כפית מיץ לימון 

1 כוס חלב סויה או שיבולת שועל ללא סוכר

1/2 כפית קורנפלור

1 כפית מלח

1-2 שיני שום (אופציה)

קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)

פלפל שחור (אופציה)

 

איך מכינים:

קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב  עד לשקיפות.

פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת לטיגון קצר.

בנתיים מרסקים את הטופו במעבד מזון או בלנדר מוט עם לימון, שום, מלח ואגוז מוסקט, עד לקבלת רוטב חלק. 

מוסיפים קורנפלור וחלב צמחי ללא סוכר וממשיכים לטחון היטב עד שאין גושים.

מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפטריות והבצל ומבשלים 3-4 דקות על אש קטנה.

כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן עם כפית מלח גס.

מסננים את הפסטה ושומרים על כוס ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב, מוססיפים את מי הבישול בהדרגה ומערבבים בעדינות.

מבשלים ביחד כ 2 דקות תוך טלטול המחבת עם הפסטה והרוטב.

במידה והרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד מעט ממי בישול של הפסטה.

מקשטים בפלפל שחור טרי ומגישים.

 

 
פסטה פטריות- טופומשי

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן