פלפלים ממולאים3

פלפלים ממולאים אורז עדשים ועשבי תיבול ברוטב עגבניות

שעון

כשעה הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

פלפלים ממולאים באורז ועדשים הם הארוחה הביתית המושלמת - חמימה ומנחמת.

עם מילוי של אורז, עדשים, גזר ותבלינים כמו פפריקה ובהרת שמוסיפים טעם עשיר ועמוק, והכל מתבשל ברוטב עגבניות עשיר שמשלים את המנה בצורה מופלאה.

זו מנה שכיף להכין וטעים לאכול, טעימה בכל עונה.

בתיאבון.

המצרכים

8 פלפלים בינוניים (אפשר גם 12 קטנים)

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר קצוץ

 2 שיני שום כתושות

 1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1.5 כוס אורז פרסי/יסמין שטוף ומסונן

3/4 כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

1-2  כף רסק עגבניות

 2 כפות רוטב סויה  

1 כף סילאן טבעי ללא סוכר

4  כוסות מים

1/4 כפית תבלין בהרת

מעט שמן זית

 

לרוטב:

800 גר עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה)

800 גר מים – משתמשים בקופסת העגבניות

2-3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כף סילאן

1 כף פפריקה

2-1 כפית כמון

 

מכינים:

משמנים סיר בשמן זית, ומטגנים את הבצל והגזר עד לשקיפות, מוסיפים שום ואת האורז והעדשים הפטרוזיליה והבהרת ומערבבים.

מוסיפים רסק עגבניות וחצי כוס מים לדילול הרסק מערבבים ומסירים מהאש.

פותחים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים אותם בצד, מרוקנים את הגרעינים והחלקים הלבנים וממלאים את הפלפלים בתערובת האורז עד לגובה 2/3 הפלפל בלי לדחוס!!

מניחים את הפלפלים הממולאים ללא המכסים שלהם בסיר רחב או סוטאז' בצפיפות ככה שיתמכו אחד בשני ולא יזוזו.

מערבבים את חומרי הרוטב היטב ושופכים 2-3 כפות של רוטב לתוך הפלפלים מעל האורז.

מכסים עם החלק העליון של הפלפלים ששמרנו בצד ושופכים את יתרת הרוטב בין הפלפלים.

אם צריך מוסיפים עוד מים – אנחנו רוצים שהרוטב יגיע עד קצה הפלפלים.

מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה עד שהאורז והעדשים מבושלים.

מידי פעם שופכים קצת הרוטב אל תוך הפלפלים.

מגישים עם סלט טרי ומתענגים!!

.

פלפלים ממולאים2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן