חצ’פורי גבינה טבעוני מושלם

שעון

10 דקות בישול + 5 דקות הכנה + 15 דקות אפיה

המאפה הזה, שיש לו גרסאות רבות ושונות, נראה מאד מסתורי ומורכב, אבל ת'אכלס הוא לא מסובך: בצק שמרים טוב, תערובת גבינתית רכה - והקסם קורה. מוזמנים לנסות ולהתענג.

המצרכים:

לבצק:

1 ק”ג קמח (כוסמין/חיטה/חצי לבן חצי מלא)

1 שקית אבקת אפיה

1 כף שמרים טריים/יבשים

2 כפות סוכר

2-2.5 כוסות מים בהדרגה

____ _____ ___ ___

1/3 כוס שמן

1/2 1 כפות מלח

לגבינה:

1  כוס קשיו מושרה 6 שעות לפחות במים ומסונן.

1  חבילה טופו משי או רך (300-350 גר)

2  כוסות חלב צמחי (ללא סוכר) או מים

5  כפות קורנפלור

1 כפית מלח

כ ¼ כפית גרידה של אגוז מוסקט 

איך מכינים:

הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח והשמן יחד, (אם משתמשים בקמח מלא, הפחיתו בהתחלה כ 1/2 כוס קמח לפחות והוסיפו אותה רק לאחר שהבצק מגובש ורק אם הוא דביק מידי).

מוסיפים מלח ושמן וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים. (ככל שלשים יותר הבצק רך ואוורירי).

מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים – תלוי בטמפרטורה) מחלקים לכדורים ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.

 

 

הכנת הגבינה:

בבלנדר או במעבד מזון קטן מרסקים היטב את הקשיו עם ½ כוס מהנוזלים  עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. (במעבד מזון גדול יהיה לכם קשה להגיע למרקם חלק)

מוסיפים טופו ועוד ¾ כוס מהנוזלים, את הקורנפלור את המלח ואגוז המוסקט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מעבירים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את יתרת החלב/מים.

מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ישרף עד לקבלת מרקם של גבינה רכה.

מחברים:

מרדדים כל כדור למלבן דק (חשוב שיהיה דק כיוון שהבצק מכפיל את נפחו בתנור), במידה והבצק דביק אפשר להוסיף טיפה קמח כדי שיהיה נוח לעבודה.

מורחים גבינה, מגלגלים שוליים משני הצדדים, הקרוב אלינו והמקביל לו , בערך עד לשליש המלבן מכל צד. מהדקים את הקצוות שלהם לצורת סירה ומוסיפים עוד גבינה בתוך החלל שנוצר.

אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

4 תגובות

  1. דפנה הגב

    סוף סוף. תודה רבה.

    שאלה – יש חבילות טופו של 300 גר ושל 500 גר. לאיזו את מתכוונת?

    • עדי כהן סימן טוב הגב

      הי דפנה,
      טופו משי נמכר בד”כ באריזות של -350 300 גר’.
      אני אחדד זאת. תודה על השאלה

      עדי כהן סימן טוב

  2. תמר שכטר הגב

    היי עדי

    לכמה כדורים לחלק הבצק לפני התפחה שניה?
    כמה יחידות חצ’פורי יוצאות בסך הכל מכמות כזו?

    תודה תמי

    • עדי כהן סימן טוב הגב

      הי תמי
      זה תלוי בגודל המאפים שתרצי
      אני מציעה לחלק ל 10-12 כדורים.
      קחי בחשבון שהם תופחים גם בהתפחה השניה וגם באפיה עצמה כך שתוכלי לקבל 10-12 מאפים אישיים די נדיבים

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד