זו תוספת מקסימה חגיגית וטעימה במיוחד מהמטבח הפרסי. תפוחי האדמה מיטגנים בתחתית הסיר ומעליהם מתבשל האורז, כשהופכים את הסיר הם מקשטים את האורז כמו כתר מרהיב.
לגרסה דלת שומן: אפשר לאפות את תפוחי האדמה מראש ואז להניח בסיר ולהוסיף את האורז.
2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
2 תפוחי אדמה
3 כוסות מים
1/2-1 כפית מלח
שמן קנולה
קולפים ופורסים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם בנייר סופג.
שוטפים את האורז ומסננים.
מחממים ומשמנים סיר כבד ומניחים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מוסיפים את האורז מעל תפוחי האדמה ומהדקים מעט לתחתית.
מוסיפים מים ומלח, מכסים במכסה, ומבשלים כ 20 דקות על אש נמוכה עד שהאורז מבושל.
מכבים את האש ומניחים מגבת על פתח הסיר ואת המכסה מעליה. משאירים מכוסה כ 10 דקות.
להגשה: מניחים צלחת גדולה הפוכה על פתח הסיר, הופכים את הסיר על הצלחת ודופקים עליו כדי שתפוחי האדמה ישתחררו. מרימים את הסיר בזהירות ומגישים.