חוק מס' 1 בפסטה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אז את הפסטה.
הרוטב הזה הוא רך, קרמי, עשיר בחלבון ודל בקלוריות, יש לו צבע עז ומדליק שאף אחד לא עומד בפניו.
נסו וספרו לי איך היה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה
1 חב’ טופו משי (350 גר’)
1-2 סלק טרי (אפשר גם מבושל)
1/2-1 כפית מיץ לימון בהתאם לטעם
1 כפית מלח
קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
מעט חלב סויה ללא סוכר (במידת הצורך)
מבשלים את הסלק במים, כשרך מסירים מהאש, מצננים מעט, מקלפים, חותכים לרבעים ומכניסים לבלנדר או מעבד מזון.
מרסקים עד לקבלת רסק סלק חלק, מוסיפים את הטופו, לימון מלח ואגוז מוסקט, מרסקים יחד לרוטב חלק.
במידה ומעבד המזון שלכם לא מצליח לרסק לרוטב חלק, מומלץ להיעזר בבלנדר מוט (שימו לב להשתמש בכלי עמוק שלא ישפריץ עליכם).
כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
מסננים את הפסטה ושומרים על חלב ממי הבישול, מחזירים את הפסטה לסיר.
שופכים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים בעדינות.
אם הרוטב קר, אפשר לבשל יחד עוד כדקה.
במידה ורוצים רוטב דליל יותר, אפשר להוסיף מעט מי בישול או חלב צמחי ללא סוכר.
