אלו מאפים כיפים, חגיגיים, קלים להכנה עם טעמים של ארצות רחוקות.
שאפשר להגיש לארוחה קלה או לאירוח אלגנטי.
שימו לב, שחשוב להגיש מיד אחרת הבצק מתייבש.
המצרכים:
1 חבילה דפי פילו מופשרים
4 תפוחי אדמה
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כוס עלי תרד טריים ושטופים
1 כפית תבלין קארי הודי (אפשר לוותר אבל הוא מוסיף המון עניין וטעם)
שמן זית
1/2-1 כפית מלח
מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים היטב, ומועכים גס.
בנפרד מועכים את גרגרי החומוס ומוסיפים אותם לתפוחי האדמה.
מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, קארי, מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים גס.
מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול ומניחים בצד.
פורסים את דפי הפילו על משטח העבודה, חותכים את כל החבילה ל 4 רבעים.
לוקחים 2 שכבות של ריבוע, מניחים במרכז כף מהמלית.
אוספים את 4 קצוות הריבוע יחד, מהדקים ומסובבים אותם כך שנוצרת מעין שקית סגורה.
מורחים בשמן מכל הצדדים ואופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות במדף התחתון של התנור.
מגישים מיד !
שימו לב: יש לשמן את המאפים מכל הצדדים כי בבצק אין שמן בכלל.
יש להגיש מיד אחרת המאפים מתייבשים.
עוד מתכונים בסגנון הודי כאן