מניפות תפוחי אדמה מוקרמות בקרם שמנת טבעונית

שעון

30 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

זו מנה מנחמת טעימה ובאופן מפתיע מזינה ובריאה. הרוטב רך, קרמי, עשיר בחלבון ודל בקלוריות, וכולם כולם אוהבים אותו.
נסו וספרו לי איך היה.

המצרכים:

 

6-8 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם עד שרכים כמעט לגמרי

1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1 סמ' בערך

1 בצל מקולף קצוץ לקוביות בינוניות

1 חבילה טופו משי

1 כוס קרם קוקוס / שמנת צמחית/ חלב צמחי ללא סוכר

מעט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)

 

 

מכינים:

מקלפים וקוצצים את הבצל והבטטה, מטגנים במעט שמן את הבצל כמה שניות ואז מוסיפים את הבטטה ומטגנים יחד עד ששניהם משחימים מעט.

מוסיפים קרם קוקוס או חלב צמחי או מים עד לכיסוי הירקות ונותנים להתבשל כ 10 דקות בסיר מכוסה עד שמתרככים.

בנתיים מרסקים בבלנדר את טופו המשי עד לקבלת רוטב חלק, מוסיפים אותו לסיר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהרוטב חם.

מתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול.

 

מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומניחים על משטח העבודה, פורסים כל אחד לפרוסות דקות לא עד הסוף ומעבירים לתבנית אפיה, מפעילים לחץ קל על כל תפוח אדמה ומועכים אותו מעט כדי שהמניפה תיפתח.

 

מפזרים את הרוטב על תפוחי האדמה ואופים בחום של 190 מעלות כ 15 דקות עד שהרוטב משחים מעט.

 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן