זהו סלט חגיגי במיוחד המשלב מתוק, מלוח וחמוץ ומתאים לכל ארוחה, שהכנתי במיוחד עבור ספר מתכוני התמרים של "התמרים של שרית"
המצרכים
1 כוס קינואה צבעונית
1.5 כוסות מים
5 תמרים מג'הול יבשים (אני השתמשתי בתמרים המעולים של "התמרים של שרית)
1 אבוקדו בשל
4 עגבניות מיובשות
1 כוס עגבניות שרי
חופן שקדים
צרור פטרוזיליה
שמן זית, לימון מלח פלפל – בהתאם לטעם
אופן ההכנה:
מבשלים קינואה במים כ 15 דקות עד שכל הנוזלים נספגו.
מצננים ומפרידים בעזרת מזלג.
בנתיים חותכים את האבוקדו לקוביות ואת העגבניות לחצאים.
קוצצים את התמרים, הפטרוזיליה והעגבניות המיובשות לפיסות קטנות. (אם העגבניות מאד יבשות אפשר לשפוך עליהן מעט מים רותחים)
מניחים בקערת הגשה את הקינואה.
מוסיפים את הירקות והעלים.
מוסיפים מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים.
להזמנת תמרים סופר איכותיים בקרו באתר של התמרים של שרית
