קציצות טחון מן הצומח רידיפיין ברוטב עגבניות

קציצות טחון רידיפיין ברוטב עגבניות בסגנון מזרחי

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

קציצות ברוטב עגבניות מנחמות, משביעות טעימות וממש ממש קלות להכנה עם רוטב ריחני שממלא את הפה בריר ויזמן את כל בני הבית סביב הסיר.
המצרכים:

לקציצות:

500 גר' טחון מן הצומח (אני השתמשתי ברידיפיין)

1בצל קצוץ

1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1/2 כפית מלח

1 כפית בהרת

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2-3 שיני שום,

400 גר' עגבניות מרוסקות,

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1/2 כפית מלח (אפשר יותר, לפי הטעם)

1/4 כפית סוכר (רק במידה והרוטב חמוץ)

 

מכינים רוטב:

מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום בשלמותם לטיגון של כחצי דקה, מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות והמים.

מבשלים את הרוטב כ 5 דקות עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל.

 

הקציצות:

בנתיים, מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות עגולות או פכוסות.

מוסיפים את הקציצות לבישול של כ 20 דקות.

מידי פעם מנענעים את הסיר כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב .

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול, במידה וחמוץ מוסיפים רבע כפית סוכר.

מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה ומתענגים.

 

מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף:

 
www.instagram.com/happyvegan.co.il 
www.facebook.com/bishultivoni
קציצות טחון מן הצומח רידיפיין ברוטב עגבניות2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן