קציצות ברוטב עגבניות מנחמות, משביעות טעימות וממש ממש קלות להכנה עם רוטב ריחני שממלא את הפה בריר ויזמן את כל בני הבית סביב הסיר.
המצרכים:
לקציצות:
500 גר' טחון מן הצומח (אני השתמשתי ברידיפיין)
1בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/2 כפית מלח
1 כפית בהרת
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום,
400 גר' עגבניות מרוסקות,
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח (אפשר יותר, לפי הטעם)
1/4 כפית סוכר (רק במידה והרוטב חמוץ)
מכינים רוטב:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום בשלמותם לטיגון של כחצי דקה, מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות והמים.
מבשלים את הרוטב כ 5 דקות עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל.
הקציצות:
בנתיים, מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות עגולות או פכוסות.
מוסיפים את הקציצות לבישול של כ 20 דקות.
מידי פעם מנענעים את הסיר כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב .
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול, במידה וחמוץ מוסיפים רבע כפית סוכר.
מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה ומתענגים.
מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף:
www.instagram.com/happyvegan.co.il
www.facebook.com/bishultivoni
