מרק קרמי, חם, ומנחם עם ירקות שורש ועדשים שמוסיפות חלבון ברזל וסיבים תזונתיים.
הכל התחיל כשונתקעתי עם המון המון המון גמבות, כשסיפרתי את זה באחד השיעורים בקורס הבישול, לימור התלמידה המקסימה שלי סיפרה שירון בעלה מכין מרק פלפלים קלויים וגם שלחה לי מתכון, אז עשיתי כמה שינויים על המרק של ירון והכנתי מרק פלפלים קלויים מדהים וקל להכנה.
מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא.
המצרכים:
6-7 גמבות חתוכות לקוסיות גדולות או פרוסות
1 בצל גדול פרוס
1 גזר חתוך לטבעות
1/2 כוס עדשים כתומות
2-3 שיני שום (אופציה)
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולים או מטגנים מעט את הפלפלים, הבצל והגזר.עד שמתרככים ומשחימים
מוסיפים עדשים כתומות, ושום אם אוהבים.
מכסים במים או ציר ירקות ומבשלים עד לריכוך של הגזר..
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק..
במידה והמרק סמיך מידי אפשר להוסיף נוזלים עד לקבלת מרקם שאנחנו אוהבים.
שימו לב הערות חשובות:
- בדרך כלל לאחר הטחינה יהיה צורך להוסיף מים או ציר.
- כדי להמנע ממרקם של מרק תינוקות יש לטחון היטב למרקם חלק ולהוסיף נוזלים עד לקבלת מרקם לא סמיך מידי.
- למחרת, המרק יהיה סמיך יותר ויש צורך להוסעף נוזלים ולחמם על אש נמוכה שלא ישרף.
